Европейска столица на културата и Япония – успешните проекти и добрите примери

На 24 януари от 11,00 ч. в Малка конферентна зала на Дом на културата „Борис Христов“ ще ви очакваме на презентация и Q&A сесия с представители на EU Japan Fest на тема „Европейска столица на културата и Япония – успешните проекти и добрите примери“.

Срещата ще представи примери от реално осъществени съвместни проекти между културни оператори и артисти от градове европейски столици на културата, подкрепени от японската неправителствена организация EU Japan Fest. Ще обърнем внимание още веднъж на възможностите, които тя предоставя за осъществяване на проектни инициативи, след което ще имате възможност да зададете свои въпроси към японските гости. На срещата ще присъстват г-жа Юко Хасегава, г-жа Такако Саеки и г-жа Каори Такетоми и ще продължи до 13,00 ч. като ще има осигурен превод от английски на български език.
Това е третата среща с Фокус Япония, който цели да предостави максимално детайлна информация за възможностите за работа и партньорство извън границите на ЕС в контекста на инициативата Европейска столица на културата. EU Japan Fest съществува от 1992 г. с цел сътрудничеството между японски и европейски творци. Организацията има огромен и доказан опит в промотирането на японско изкуство в Европа и взаимодействие в мрежата на Европейските столици на културата. Повече за проекта и условията за включване може да видите ТУК.

Линк към събитието в социалната мрежа тук.

ФОРУМ 2019 е платформа от информационни семинари и събития с основен фокус проектът „Пловдив – Европейска столица на културата (ЕСК) 2019“. Целта на семинарите е повишаване на информираността, изграждане и развитие на капацитет и създаване на основа за успешната реализация на проекта ЕСК. Темите на Фoрум 2019 се фокусират се върху основните проблеми, свързани с реализацията на проекта и целта им е да предизвикат професионални дискусии, обмен на опит и знания и обратна връзка по различни теми от културния сектор.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *