Концерт на Луиза Село

На 4 октомври 2017 г. в Балабановата къща в Пловдив ще се проведе италиански концерт със съдействието на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, спонсориран от италианската администрация, регион Фриули Венеция Джулия Италия.

Луиза Село е посланик на италианаската музика по света и представител на културата в град Удине, Италия. Известната флейтиска, която изнася концерти по целия свят бива определена от критиците на Ню Йорк Концерт Ревю като: „Красива комбинация от екстровертна страст и истинска нежност с отличен контрол на въздуха, брилянтна техника, огромен звуков обхват и изобилие от чар.“ Тя е също Миадзава артист, знатен и почетен професор в Музикалната Консерватория на гр. Триесте, Италия, както и президент на историческата асоциация Амичи делла Музика гр.Удине.

Аурора Сабия е личен пианист на Луиза Село, както и корепетитор на други интернациолни концертиращи музиканти като Бруно Канино, Антон Никулеско, Карол Винсенс.

Те ще представят програма в състав на италиански и европейски композитори като Г. Росини; А. Понкиели Франк Бизе). Концертът ще се проведе в Балабановата къща в 19:00, входът е свободен.

Концертът е в подкрепа на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и ще бъде удостоен с присъствието на италианския посланик Стефано Балди като представител на сътрудничеството между България и Италия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *