Отворена покана Капана – Среща в София

На 30 август /сряда/ от 10.30 до 12.30 часа в зала „Славейков“ във Френския институт, София (пл. “Славейков“ № 3) ще се проведе информационна среща, насочена към проекти по отворена покана с фокус френска култура, организирана от Фондация „Пловдив 2019“ в партньорство с Френски институт – България.

На срещата ще бъдат презентирани основните параметри и критерии на отворената покана. На събитието ще се включи и журито по отворената покана – културният аташе на Франция Пиер Гийме, режисьорът Камен Калев („Източни пиеси“, „Островът“, „С лице надолу“), арх. Любомир Георгиев – един от архитектите, изследващ квартал Капана, които заедно с представители на фондацията ще дадат посоки на проектните предложения на потенциалните кандидати. Ще могат да се обсъждат идеите и намеренията за кандидатстване, свързани със събития и намеси в градска среда в квартал Капана.

Конкурсът, с фокус френска култура, е насочен към културни организации, куратори и артисти, които ще реализират дейностите си в периода от ноември 2017 г. до май 2018 г. Възможностите за тях покриват пълния спектър от инсталации, скулптури, функционален и декоративен дизайн в градска среда до пърформанси, изложби, танц, театър, музика, литература, кино, градско градинарство и гастрономия на открито или закрито.

Отворената покана е четвърта поред, насочена към културни събития и инициативи в рамките на проекта „Капана – квартал на творческите индустрии“. Насоките и документите за кандидатстване, на български и на английски език, са достъпни на официалната страница на фондацията: www.plovdiv2019.eu, също и на страницата на проекта: www.visitkapana.bg и на партньорите от Френски институт България – http://institutfrancais.bg/.

Линк към събитието ТУК.

Линк към отворената покана в социалната мрежа ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *