Отворено писмо на членове на Управителния съвет на ОФ „Пловдив 2019“

ДО

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ПЛОВДИВ

ОТКРИТО ЗА:

МЕДИИ

 

 

 

ОТВОРЕНО ПИСМО

Относно: освобождаването на Манол Пейков като член на Управителния съвет  на Общинска фондация „Пловдив 2019“

 

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ПРЕДСЕДАТЕЛ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

УВАЖАЕМИ МЕДИИ,

 

 

Във връзка с освобождаването на Манол Пейков – член на Управителния съвет (УС) на Общинска фондация „Пловдив 2019” с Решение на Общински съвет – град Пловдив от 18.05.2017 г. и с мотивация за това решение – съмнение за конфликт на интереси във връзка с намерения за бъдещо издаване на книга от ИК „Жанет 45“, завяваме следното:

  1. Манол Пейков никога и при никакви обстоятелства не се е възползвал, нито е заявил намерения да се възползва от средства на ОФ „Пловдив 2019” за издаване на каквато и да е книга. На въпросното заседание от 29.03.2017 година УС взе решение със следния текст: „Приема за сведение предоставена информация относно провеждане на антропологично изследване на кв. “Столипиново“ и възлага на Манол Пейков да проведе среща с антропологичния екип за изясняване концепцията на книгата“. В хода на разискванията по тази точка, УС изрази притеснение от размера на разхода от около 30 000 лева за продължаване на проекта, като все още не е разработен детайлен бюджет и няма изяснена концепция за хартиеното издание. Манол Пейков многократно и категорично заяви, че тъй като проектът „Махала“ е един от най-важните в програмата нa Европейска столица на културата, той като издател би застанал зад него и би издал изследването напълно безплатно.
  2. Предложението за неговото освобождаване и впоследствие гласуването на Общинския съвет се основава на липсваща фактология и в този случай не може да бъде окачествено по никакъв друг начин освен като спонтанно решение, което е неприемливо за Пловдив – Европейска столица на културата.

Настояваме за прекратяване  на подобен тип инсинуации и омаскаряване на обществения ангажимент на Манол Пейков. Настояваме да се преразгледа Решението на Общинския съвет.  Всеки един от членовете на УС на ОФ „Пловдив 2019”  е заложил авторитета си, дарил е компетенциите, времето и сърцето си на една достойна кауза, което не бива да бъде подценявано и да се тълкува недобросъвестно. Готови сме да защитим хората и дейността на Фондацията публично и по всяко време!

 

 

Членове на Управителен съвет на ОФ „Пловдив 2019:

Мариана Чолакова

Милена Чакандракова

Любозар Фратев

Пенка Калинкова

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *