Пловдив става сцена на градската култура със Street Masters

Петото издание на престижния фестивал за градска култура Street Masters вече е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. „Искаме да разчупим клишетата относно какво е стрийт културата“, споделиха организаторите на фестивала и допълниха, че следвайки световните тенденции в градската култура се обръщат към алтернативните и непопулярни пространствата  и индустриалните зони за изявите в бийтбокса и брейкинг.

Фестивалът ще се проведе между 21 и 25 юни, включвайки няколко специализирани ъуркшопа (които се ще се проведат в пространството на Тютюневия град) и тематична филмова програма. Пикът на фестивала е в дните 23 и 24 юни, когато са концертите на KiNK и DUB PISTOLS – от 23.00 часа в Концертна зала Пловдив и атрактивната бийтбокс и брейкинг състезателна програма, която ще изпълни пространството на Цар-Симеоновата градина от 17.00 часа.

Шестнайсет от най-добрите в света бийтбоксъри пристигат в Пловдив, за да се състезават на открито. Всички те са шампиони и носители на различни призове по цял свят, разказа Александър Деянов – SkilleR, организатор на бийтбокс програмата. Тази година селекцията от артисти в различните стилове ще предложи и изгряващи звезди от над 30 държави от Европа, САЩ, Южна Корея, Сингапур, Япония, Китай, Азербайджан и много други, добави Димитър Божилов – Мако, организатор на танцовата програма.

Александър Митов, мениджър на събитието, сподели, че в рамките на три години Street masters ще надгражда и ще разраства мащабите си, включвайки партньорства със start-up компании в сферата на музикалния софтуер, различни събития в Тютюневия град, също и филмова програма, която стартира още тази година.

Събитията във Facebook може да видите ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *