“Пловдив 2019“ внесе план за действие в Министерство на културата

Подробен план за действие за периода  2017- 2019 година внесе екипът на „ Пловдив 2019“ в Министерство на културата днес. След проведената на 10.02.2017 г. среща в Пловдив министърът поиска подробна информация за последователността на действията и основните програмни приоритети на проекта Европейска столица на културата.

Планът включва актуализиран бюджет и график за разходване на средствата, които се очакват от държавния бюджет, според дейностите заложени в програмата. Заедно с плана за действие министърът получи също актуализиран график с дейности по инфраструктурните приоритети на фондацията, съгласуван с Община Пловдив, както и доклада на международното жури от първия официален мониторинг на фондацията, в който се препоръчват спешни мерки от страна на българското правителство за финансирането на значимия проект.

Предстоят още срещи на екипа на „Пловдив 2019“ и Министерство на културата, където да бъдат коментирани механизмите, по които би могло да се осъществи  държавното  финансиране от 20 млн. лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *