„Пловдив 2019“ ще си партнира с Министерство на туризма за промотирането на Европейска столица на културата

Фондация „Пловдив 2019“ сключи споразумение за сътрудничество с Министерство на туризма в подкрепа на дейностите по популяризиране на град Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 година.  Подписването на споразумението е в резултат на предвидените още в апликационната книга, с която градът спечели титлата, партньорства  с институции за използване на различни комуникационни канали.
В реализиране на партньорството Министерство на туризма се ангажира да подпомага дейността на фондацията с повишаване на туристическия интерес към Пловдив, като дестинация с хилядолетна история и разнообразни възможности за туризъм.
Министерството и „Пловдив 2019“ обединяват усилията си в промотиране на Европейска столица на културата 2019 като ключов проект с национална и международна значимост. В съвместните дейности,  анонсирани официално от Министерство на туризма, са включени още дизайнерски оформления и присъствие на логото на рекламни щандове на всички специализирани изложения, организирани от Министерството, също и включването на инициативата в рекламни материали, презентации и присъствие в социалните мрежи.
Повишаването на туристическата посещаемост и ангажирането на оператори и организации от туристическия бранш са част от важните добавени стойности резултат от реализиране на инициативата Европейска столица на културата за града.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *