Повече от 150 артисти ще бъдат част от лятното издание на Opera Open 2017

На съвместна пресконференция Държавна Опера Пловдив и фондация „Пловдив 2019“ обявиха лятната фестивална програма на Opera Open 2017 – част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.  Директорът на пловдивската опера доц.д-р Нина Найденова представи спектaклите на тазгодишното издание, което ще се случи от 10.06 до 29.07.2017.

Зрителите ще имат възможност да видят още по-амбициозна и мащабна програма, надграждаща всяка година утвърдените художествени стандарти и допринасяща за развитието на международен културен туризъм.  Акцент в творческите усилия на Опера Пловдив през 2017 са реализирането на международни копродукции  и разширяване на фестивалната платформа, която единствена в България е мултижанрова и е „отворена” за опера, балет, оперета, мюзикъл и модерен танц. От тази година OPERA OPEN започва да представя и селекция концерти на виртуозни инструменталисти. „Радвам се, че след рестартирането на фестивала през 2014-та, днес Opera Open съвсем естествено е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.“ – каза артистичният директор на Фондацията Светлана Куюмджиева.

Специален гост на представянето бе световноизвестният оперен режисьор – Стефано Пода. Заедно с колектива на Операта, той ще постави на Античния театър продукцията „Силата на съдбата“ – един въздействащ спектакъл, спечелил сърцата на италианската критика, който се сбогува с традиционализма и чертае бъдещето взаимодействие между опера и публика.

Вижте програмата на Opera Open 2017 ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *