Регион Смолян в партньорство с „Пловдив 2019“

Артистичният директор Светлана Куюмджиева и мениджър програми и проекти Станислава Ташева от „Пловдив 2019“ взеха участие в заседание на Областния съвет по култура в град Смолян.  Поканата за участие бе отправена от Областният управител на Смолян Недялко Славов и заместник-областният управител Андриян Петров.

На заседанието бе презентирана „Пловдив – Европейска столица на културата през 2019 година“. Светлана Куюмджиева представи платформите на артистичната програма на Пловдив 2019, водещите проекти и осъществените градски активности, свързани с титлата. За програмната рамка на инициативата и  философията на клъстерът РегионалЕ, в който попада и регион Смолян, говори Станислава Ташева.

Представителите на Фондацията насърчиха широкото сътрудничество с регион Смолян за проучване и популяризиране на фестивалите от региона пред широка публика от Европа и света. Бяха осъществени срещи и с представители на културните институти в регион Смолян – РЕКИЦ – Смолян, Драматичен театър „Николай Хайтов“, Клуб на дейците на културата, Художествена галерия, също и неправителствени организации, кметове на общините от региона. На заседанието бяха представени още значими културни прояви, включени в Националния културен календар за 2017 г. от област Смолян.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *