Видеото „Следваща дестинация – Пловдив“ спечели конкурса Young Lions Bulgaria 2017 – Film

Победителите участват в най-големия рекламен фестивал в Кан

Младите рекламисти Александър Антонов и Яница Добрева спечелиха конкурса Young Lions Bulgaria 2017 – Film. Наградата – участие в  64-то издание на фестивала Cannes Lions International Festival of Creativity 2017 в Кан, Франция бе връчена на пресконференция от зам.-кмета Амелия Гешева. Тя е осигурена от фондация „Пловдив 2019“, с чието партньорство тази година Българската асоциация на рекламните агенция (БАКА) представлява форума за България.

Екипите имаха на разположение два дни, в които да заснемат своите 60- секундни рекламни видеа. С 48 часа ще разполага за заснемане на рекламен клип екипът и  при участието си в конкурса в Кан. На представянето на рекламния клип „Следваща дестинация – Пловдив“, Радост Иванова – маркетинг директор  на „Пловдив 2019“ и Мариана Брашнарова – изп.-директор на БАКА  разказаха за условията, заданията и етапите, през които преминаха участниците в надпреварата.

Целта на състезанието, което стартира преди месец, бе да бъде избран екип, който да представи България на международния рекламен форум от 17 до 24 юни 2017 г. в Кан, Франция. „Щастливи сме, че млади и креативни хора спечелиха този престижен конкурс“, каза изп.-директор на фондацията Кирил Велчев и допълни, че и останалите видеа участвали в конкурса ще могат да бъдат публикувани във фейсбук страницата на „Пловдив 2019“ през следващите седмици.

За участие в конкурса Young Lions Bulgaria 2017 – Film кандидатстваха 36 екипа. На 7 април 2017 екипите получиха задание, въз основа на което те трябваше да заснемат видео клип до 60 секунди. Бяха получени 33 предложения от 30 екипа, които представят Пловдив като атрактивна дестинация за култура и туризъм, в контекста на Европейска столица на културата 2019 г. под мотото ЗАЕДНО.

За видеото „Следваща дестинация – Пловдив“ разказват авторите му Александър Антонов и Яница Добрева. „Минахме през много идеи. Започнахме да мислим как хората в и извън България избират следващата си дестинация и стигнахме до проучване, че 40% от младите хора избират посещенията си на база колко снимки могат да споделят от него. Идвайки в Пловдив осъзнахме колко много възможности има този град“, споделиха впечатленията си младите хора. Видеото е разработено с фокус инструмента „хаштаг“ от социалните мрежи Instagram  и Twitter.

Клипът да се хареса не само на младите хора, но и на всички които искат да споделят нови моменти. Всеки да намери себе си в Пловдив, споделяйки нестандартни места в своите профили в социалните мрежи, е желанието на Александър и Яница.

Young Lions е най-големият фестивал в света за творчество в рекламата. Фестивалът е основан през 1954 година и от тогава се е превърнал в единствен по рода си престижен форум, който ежегодно събира най-изобретателните, талантливи и креативни творци от рекламния бранш от цял свят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *