Стани актьор за един ден в Капана

Ученици от Национална гимназия за сценични и екранни изкуства в гр. Пловдив обединяват  знание и страст в проект, посветен на театралното изкуство в градска среда. На празничния 24 май 2017 от 11:00 до 13:00 ч. в кв. Капана всички желаещи могат да се включат в събитие, с което да провокират себе си, влизайки  в ролята на кукловоди.

Идеята на проекта „Празник в кутия“, подкрепена от фондация „Пловдив 2019“ като част от водещия проект „Капана – квартал на творческите индустрии“, е да представи интересна и нетрадиционна за България улична куклено-театрална форма, наречена „семеен театър“ в кутия. По уличките на творческия квартал млади и атрактивни актьори от специалностите „Театрална кукла“, „Театрален, кино и телевизионен декор“ и „Актьорско майсторство за куклен театър“ ще насочват посетителите към сценични кутии с декори и кукли. Кутиите ще се превърнат в мини сцена за кратки откъси от популярни приказки и ще позволи и най-младата публика да се забавлява с актьорските превъплъщения на пловдивските таланти. Всеки желаещ ще има възможност да се срещне с авторите и актьорите, които ще разкажат как са изработили конструкциите и куклите и какви техники използват, за да „съживят“ куклите.

„Празник в кутия“ ще бъде представен в няколко серии и локации: 11:00 – 11:30 ч.: ул. „Йоаким Груев“ и ул. „Хр. Дюкмеджиев“, 11:45 – 12:15 ч.: улици „Хр. Дюкмеджиев“ и ул. „Златарска“ и ъгълът на ул. „Златарска“ и ул. „Кръстевич“ от 12:30 до 13:00 ч.

Капана като празник, Капана като магическа кутия, Капана като споделено пространство е част от концепцията на новата визуална идентичност на квартала – Creative playground / Място за творчество и забавление.

Повече информация за събитието на фейсбук страницата на проекта: https://www.facebook.com/events/330308557385110  и в сайта www.visitkapana.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *