Стартира конкурс „Засади Капана“

Интересна идея за създаване на градинки в градска среда стартира в Капана – квартал на творческите индустрии, подкрепена от фондация „Пловдив 2019“.

До началото на май всички хора със „зелени“ идеи имат възможност да се включат в конкурса „Засади Капана“, вдъхновен от артистичното озеленяване, чрез отглеждане на ароматни и ядливи растения в градски условия. Капана отново е мястото, което ще даде своя уникален пример за промяна в облагородяването на градската среда в Пловдив.

Конкурсът има за цел да създаде демонстрационни артистични и атрактивни мини градинки, които да облагородят градското пространство, като фокусират вниманието на гражданите и ги мотивират сами да участват във формирането на заобикалящата ги среда. В конкурса могат да се включат както жителите на квартала, така и артисти, декоратори, озеленители, биопроизводители, хоби градинари, занаятчии, еколози, еко организации, училища, студенти, бизнес. Те ще имат възможност да демонстрират своите умения и опит в реализирането на градски мини градини и така да вдъхновят жителите на квартал Капана да декорират балконите, домовете и покривите си екологично, зелено и здравословно.

Организаторите на конкурса са предвидили за участниците награди и грамоти. На 27-ми май на сцена „Ядрото“ в Капана ще бъдат представени най-добрите идеи от конкурса.

Повече информация за условията, сроковете и регламента за участие може да намерите на адрес:  http://bit.ly/2oZpRfx

„Засади Капана“ е  инициатива, свързана с екологичните практики, приложими в градска среда – част от концепцията на новата визуална идентичност на квартала – Creative playground / Място за творчество и забавление:  http://visitkapana.bg

Подаване на предложения и заявки за участие: от 20.04.2017 г. до 08.05.2017 г. Адреси за кореспонденция и изпращане на материалите: office@bionet.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *