Финален ден на “Училище за спектакли – Каунас ” – практики за създаване на спектакли и градски шествия

На 28.04.2017  завърши петдневното обучение с фокус изкуства на открито с международни участници от България, Ирландия, Англия, Гърция, Кипър и Великобритания. Училището за спектакли в Каунас (Литва) е второто от пет поредни международни европейски практически обучения, на което Фондация „Пловдив 2019“ е партньор.

Българските артисти Петко Танчев и Пламен Иванов участваха в процеса по разработване на креативни идеи, придобиха умения за цялостна подготовка на творческа продукция, споделиха опит в танца, създаване на музика с барабани от рециклирани материали и метални кошове , огнен дизайн, 3d сценография, декор и изработване на маски от вестници. Интересната маска ogoh-ogoh , която се базира на древна техника от Бали, е изработена от българските участници и на финала ще бъде изгорена, като символ на положителната промяна. Предходната вечер бе посветена на огнения дизайн, като Пламен и Петко пряко участваха в направата на огнените рисунки. Повече снимки от събитието можете да видите ТУК.

Градът – домакин Каунас е един от активните артистични центрове на Литва , който спечели само преди месец титлата Европейска столица на културата 2022.

Проектът „Училище за спектакли – Каунас“  се осъществява с водеща организация Walk the Plank и е подкрепен от  Creative Europe; SNF и Lietuvos kultūros taryba.

#SchoolofSpectacle

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *