ФОРУМ 2019: ДОЛУ-ГОРЕ КУЛТУРА

Две събития от образователната платформа ФОРУМ 2019 на фондация Пловдив 2019 предстои да бъдат реализирани през месец май последователно в София и Пловдив – с фокус върху културния мениджмънт, създаването на партньорства и реализирането на артистични идеи в посока от долу нагоре.

На 11 май от 18:30 ч. в Новата конферентна зала на СУ “Св. Климент Охридски” (Ректорат, Северно крило, ет. 2) ще има отворен разговор с Питър Дженкинъсн (културен брокер) и Шийла Райт (директор на ThreeJohnsandShelagh, Mission Models Money и член на Demos UK и Toynbee Studios), модериран от Виктор Янков (Пловдив 2019). Разговорът ще изследва промяната на градската среда чрез култура, ролята на културните предприемачи, креативните пространства и изместването към социални, граждански и политически ангажирани практики. Ще бъдат представени примери както от целия свят, така и конкретно от страната, ще бъдат дискутирани глобални тенденции и важни проблеми и ще бъдат предложени редица възможни техни прочити и алтернативни решения. Събитието ще се случи на английски език с превод на български.

На 15 май от 14:00 до 18:00 в Малката конферентна зала на Дом на културата “Борис Христов” в Пловдив (ет. 2) ще има професионално ателие за артистични мениджъри, водено от Питър Дженкинсън, Шийла Райт и Любов Костова (директор на British Council в България). Ателието ще разисква проблемите, пред които се изправят организотарите на културни събития в България и ще им предложи нова гледна точка и алтернативи за действие.

Събитието ще се проведе на английски език и е с предварителна селекция на участници, като всеки може да кандидатства, до 1 май, през регистрационната форма ТУК.

Линк към събитието във Facebook ТУК.
ФОРУМ 2019: ДОЛУ-ГОРЕ КУЛТУРА се осъществява в партньорство с Културния Център на СУ „Св. Кл. Охридски“, Британски съвет България, фондация “Америка за България” и Salzburg Global Seminar.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *