KiNK и DUB PISTOLS са хедлайнърите на концертната сцена на Street Masters

Концертите ще се проведат на 23 и 24 юни в Пловдив

Едни от най-предпочитаните имена за големите световни фестивални сцени – KiNK и Dub Pistols – щe бъдат част от програмата на фeстивала STREET MASTERS, който ще се проведе между 21 и 25 юни в Пловдив.

Тази година STREET MASTERS вече е част от програмата на Пловдив – Европейска столоца на културата 2019 и ще предложи още повече на своите фенове. По време на фестивала ще има пет сцени със сериозна програма във всяка от тях, като запазва характера си на най-големия фестивал за улични изкуства в света, но обръща внимание и върху иновациите в музиката, новите технологии и връщане към историята на музиката чрез силна филмова програма.

Концертната програма на фестивала ще се състои на 23 и 24 юни в Пловдив.

Първия ден (23 юни) феновете на фестивала могат да очакват KiNK Live. В момента изпълнителят е едно от най-големите имена на световната електронна сцена, с милиони слушания в YouTube и Soundcloud. Избиран е два пъти за най-добър live DJ изпълнител в света за 2015 и 2016, според Resident Advisor. Специално за STREET MASTERS е подготвил малко по-различен сет, който ще зарадва както почитателите на електронната музика, така и традиционните фенове на фестивала. Освен KiNK в този ден публиката ще може да се наслади и на Silver (DJ set), както и на един от най-прогресиращите loop station артисти Tioneb от Франиця, който също ще предложи лайв сет и на експериментаторите в джаз, фънк, соул, електро и дъб музиката Clavexperience. Линк към събитието във Facebook ТУК.

На 24 юни царете на live изпълненията DUB PISTOLS ще закрият официалната програма на фестивала. Изпълнителите от британската дъб реге група, която умопомрачителният Бари Ашуорт събира през средата на 90-те, владеят до съвършенство омагьосването на публиката по време на концерт. За това говорят не само награди като Best live band 2012, Breakspoll best live band 2013, BMA Best live act 2014, а и редовните им гостувания на международни фестивали от ранга на Glastonbury, Bestival, Glade, Beautiful Day и Rock Ness. Влиянието на групата е толкова силно, че са едни от най-предпочитените композитори за саундтраците към компютърни игри като Tony Hawk, Tigwer Woods PGA Tour, NBA и FIFA. Подгряващи изпълнители на Dub Pistols са GroovY (DJ set), Spens and Rap and Roll Band и Остава. Линк към събитието във Facebook ТУК.

Тази година фестивалът STREET MASTERS ще се проведе за пети пореден път и отново ще предложи световни надпревари в бийтбокса, хип-хоп танците в стиловете breakin` и all styles, както и в графитите и алтернативните спортове. Фестивалът е един от най-големите в света, като последните световни серии през 2015 година са гледани от близо 2 млн. зрители от цял свят чрез интернет. Кратко видео от изданието през 2015-та година вижте ТУК.


Билетите за фестивала са в продажбата в мрежата на Eventim и Ticket Logic.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *